For de fleste mennesker kræver det mod og overvindelse at starte i et terapeutisk forløb.

Især hvis det er først gang, kan det virke grænseoverskridende og måske skræmmende at tage kontakt og søge hjælp. Det kræver mod at gøre noget andet end det vi plejer. Det kræver styrke at række ud efter hjælp. Det kan opleves som utrygt for os, at bevæge os i en mere positiv retning, hvis vi er blevet trygge og vant til smerte, længsel, ensomhed eller hvad vi nu engang har måtte tage os til tåls med.

Det er derfor vigtigt, at tage ind, at du ikke er svag fordi du går i terapi, tværtimod er det en ansvarsfuld handling, hvor du gør dit for at bevæge dig hen imod det liv du inderst inde ønsker dig. På den måde tager du både dig selv, dine omgivelser og dine relationer alvorligt.

Tryghed og tillid er nøgleord, hvis du vil have mest muligt ud af terapi. Jeg vil gøre mit bedste for at skabe et rum, hvor der er plads til dig og til det du bringer med dig. Der er ingen rigtig eller forkert måde et gå i terapi på, der er ikke noget som er for stort eller for småt at tage med.

Når vi mødes den første gang, vil det først og fremmest være en undersøgende og afklarende samtale.

Passer vores kemi?

Hvordan ser rammerne ud for terapien?

Hvilke metoder bruges der?

Hvad har du behov for, så du kan føle dig tryg?

Dette er nogle af de spørgsmål, som vi typisk vil komme omkring første gang vi mødes. Jeg vil desuden, hvis du har det behov, hjælpe dig med, at afklare dine mål for, hvad det er du gerne vil arbejde med i terapien.