Er vi alle afhængige…?

Er vi alle afhængige…?

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Ud over min psykoterapipraksis i Roskilde, arbejder jeg som misbrugsbehandler. Her støtter jeg alle typer af mennesker med, at komme fri af deres afhængighed af alkohol, hash eller noget helt andet.

Hvis du vil give slip på din afhængighed, må du både arbejde med afhængigheden og de bagvedliggende årsager. Det kan være lavt selvværd, traumer, PTSD, kompliceret sorg, angst eller andet du har svært ved at være i.

Afhængighed indebærer, at du ikke har kontrol over dit forbrug, af det du er blevet afhængig af. Din krop og psyke føles urolig når de ikke får de stimulanser de er vant til.

Du kan føle dig stresset, og have en følelse af, at have brug for en ventil til, at tage presset. Skyldfølelse over, at være blevet afhængig, giver ekstra uro og trang til at få ro på systemet og komme væk fra besværlige mennesker, arbejdspres, depressive tanker osv.

Det er ikke et spørgsmål om hvor tit eller hvor meget du indtager. Du kan sagtens være afhængig selvom du kun ryger, drikker, shopper eller….i weekenden.

Mange med afhængighed formår at passe et arbejde, eller holde flere måneders pause.

Som afhængig bruger du ydre stimulanser, så som alkohol eller stoffer til at dulme dine følelser og få ro på dit nervesystem. Når du gerne vil ud af dit misbrug, er det derfor vigtigt, at du møder en terapeut, som er opmærksom på, både at hjælpe dig med at komme fri af din afhængighed, og med at finde alternative måder at få ro på dit nervesystem, dine følelser og den uro som melder sig igen. Det kan være svært selv at afgøre, om du er afhængig eller om du er ved at blive det.

I et terapeutisk forløb hos mig har du muligheden for at kigge på dine afhængigheder og komme ud til et liv med mere plads og frihed til at være dig.

Kontakt mig for en snak, hvis du selv er afhængig, i tvivl om du er afhængig eller hvis du kender nogen som har brug for hjælp til at komme videre.