Om at gro

Om at gro

posted in: forsiden, Inspiration | 0

 

“Ikke al forandring er vækst – ikke al bevægelse er fremad”
 

Jeg kan rigtig godt lide det her lille citat. Det får mig til, at huske på de snørklede veje, som vi mennesker bevæger os hen ad, mod livets slutning. Det får mig til, at trække vejret dybere ned i maven, fordi det bliver klart for mig, at det eneste jeg skal nå er, at være lige der hvor jeg er i dette nu.

Jeg har valgt navnet “Gro terapi” fordi jeg synes, det at gro er noget andet end vækst, forandring og udvikling. At gro er noget du gør helt naturligt. Planter har brug for de rette betingelser for at gro. Det handler om ro, lys og vand. Planter gror både opad og nedad. Man kan ikke tvinge en plante til at gro, man kan heller ikke stille en plante de rigtige spørgsmål, for at få den til at gro. Man kan give en plante de rigtige betingelser for at gro, give en masse kærlighed og nyde hvordan det ligger i plantens natur, at blive til lige netop den plante den er.

Jeg tror på at der er mange ligheder når det gælder personlig udvikling og terapi. Vi mennesker forsøger alle, at blive elsket som dem vi er og gør det desværre ofte ved, at vise verdenen en redigeret udgave af os selv. Lidt ligesom hvis en blomst prøver, at blive til en tulipan og forlanger, at blive elsket som den rose den i virkeligheden er.

Jørgen Groth siger det meget præcist her:

“Mens vi stræber efter det uopnåelige – umuliggør vi det mulige”

Det er et vilkår for os mennesker, at vi reflekterer og at vi stræber. Vi er ikke planter. Jeg tror på, at det er derfor vi har evnen til at relatere, så vi i nærværende trygge relationer kan udvide vores nervesystem, så vi tør stole på at den jeg er, er den jeg er og det er herfra jeg gror.